Om oss

Jag som driver Linas Brygga heter Lina Toresson. Att ha fått växa upp på en liten ö som Dyrön har varit fantastiskt, då fanns både dagmamma och lågstadieskola på Dyrön. Skolhuset finns kvar men är idag ombyggd till lägenheter. Jag har alltid älskat havet, det ger så mycket livskvalitet. När jag var liten hade jag en liten båt som jag ofta var ute på havet med, att köra runt bland kobbar och skär eller bara fiska gav mig mycket glädje och så har det fortsatt. Efter fullgjord värnplikt på F7 och senare en Sjökaptensexamen i bagaget valde jag att flytta hem till Dyrön för gott.

Eftersom mina föräldrar sedan 1990 drivit Dyröns Oljor, har jag ända sedan barnsben varit med min far Dan-Tore, Verner och Alf på oljebåten Monett, som låg i Dyröns södra hamn. Efterhand så har Dyröns Oljor övergått till att bli en sjötapp som nu säljer Diesel till fritidsbåtar.

Min historia på Dyrön började redan på 1700-talet och det är en glädje för mig att kunna bo kvar året runt på Dyrön och eftersom jag älskar min ön hoppas jag på att den fortsättningsvis kan bevaras som en levande åretruntbebodd ö.

Jag har alltid haft en dröm att driva ett eget café, och 2012 besannades den när jag kunde öppna dörrarna till Linas Brygga i Dyröns Södra hamn.

Besöker ni Dyrön och Linas Brygga kommer ni träffa på mig, min far Dan-Tore som förser din båt med Diesel och min mor Elisabeth. Har du inte smakat på Elisabeths äggost, så kan jag varmt rekommendera den, för du vet väl att äggost är Bohuslänsk nationalrätt och vad passar då bättre än att smaka på bohuslänsk historia där den passar som bäst, på Dyrön.

Välkomna!

Hälsningar
Lina,